Hlavná stránka Blog Novinky Top 5 značiek náhradných dielov, ktorým môžete dôverovať

Top 5 značiek náhradných dielov, ktorým môžete dôverovať

27. 01. 2023
|
Kategória Novinky
Pri servise alebo oprave auta zvyčajne hľadáme diely za najlepšiu cenu pri zachovaní vysokej kvality. Tieto kritériá spĺňajú náhrady, ktoré stoja menej ako ASO a ich trieda je rovnako vysoká. Ak máte dilemu, ktorým značkám vyrábajúcim náhradné diely sa oplatí dôverovať, rozptýlime vaše pochybnosti.



1. Bosch

Je ťažké nájsť kategóriu autodielov, ktoré Bosch nevyrába. Väčšinu vecí, ktoré môžeme na auto potrebovať, nájdete v katalógu tohto nemeckého koncernu.

Je pravda, že Bosch nevyrába špičkové a absolútne najlepšie diely, ale keď siahneme po jeho produktoch, môžeme si byť istí, že sú kvalitné, vždy sedia, dlhodobo fungujú bez problémov a cenovo sú na slušnej úrovni. .

Môžeme zakúpiť tieto diely a príslušenstvo Bosch pre vaše auto: Bosch ponúka aj dielenské vybavenie . Tie oceňujú mechanici diagnostické prístroje ECU so softvérom, analyzátory výfukových plynov či dokonca testovacie stoly na testovanie vstrekovacích systémov nafty. Bosch ponúka aj vybavenie pre servis klimatizácií.

Oplatí sa odporučiť aj autofiltre Bosch. V apríli 2021 boli na trh uvedené nové kabínové filtre FILTER+ s iónmi striebra s antibakteriálnymi, antialergickými a antismogovými vlastnosťami.

2. Valeo

Valeo je francúzsky koncern, ktorý vyrába autodiely a príslušenstvo, ktoré možno kúpiť prakticky po celom svete. Pre mnohé automobilky dodáva podzostavy aj na prvomontáž - nájdeme ich napr. v BMW, Toyota, VAG group, Honda, Ford. Charakteristickým znakom náhradných dielov Valeo sú rozumné ceny a dobrá dostupnosť.

Valeo je držiteľom väčšiny patentov v oblasti spojkových systémov a je známe najmä ich výrobou. V ponuke sú prítlačné kotúče, kompletné spojky vrátane dvojhmotových, ložiská, spojkové kotúče, pomocné valce, hydraulické hadice a montážne diely.

Koncern vyrába aj osvetlenie do áut, ide najmä o predné, zadné a hmlovky. Stretneme sa s nimi v mnohých nových autách. Valeo je známe aj výrobou dielov pre chladiace a klimatizačné systémy .

Nemožno vynechať ani veľmi dobré stierače, ktoré si zákazníci pre ich veľmi vysokú kvalitu s nadšením kupujú.

3. Denso

Japonská spoločnosť Denso sa od svojho vzniku preslávila výrobou vstrekovacích systémov a dielov pre zapaľovací systém . Každopádne dodnes na celom svete sú tieto produkty mechanikmi mimoriadne oceňované pre ich vysokú kvalitu, ktorá sa premieta do správnej prevádzky a dlhej životnosti. Svedčí o tom aj fakt, že Toyota vo svojich autách používa diely Denso a ako iste viete, je povestná svojou spoľahlivosťou.

Vstrekovacie čerpadlá, rotačné aj Common Rail, a vstrekovače sú ponúkané ako náhrada za dieselové motory. Toto výrobné odvetvie vyvíja Denso už takmer 70 rokov, čo z neho robí jedného zo svetových lídrov v tejto oblasti.

Denso tiež vyrába kompresory klimatizácií, štartéry, alternátory, EGR ventily a mnoho senzorov, ktoré sa nachádzajú v motore.

4. Mahle

Mahle je jedným z najväčších svetových dodávateľov dielov pre osobné automobily, úžitkové vozidlá a elektromobily. Spoločnosť je vo svete najznámejšia a cenená pre výrobu komponentov motorov. Pri renovácii pohonnej jednotky si môžete bez obáv kúpiť: Firma Knecht, ktorá vyrába vynikajúce autofiltre, patrí do koncernu Mahle . Sú považované za jedny z najlepších na trhu.

5. Meyle

Ďalšou nemeckou značkou, ktorá vyrába autodiely, je Meyle. Používajú sa ako náhrada v dielňach po celom svete. Sortiment produktov MEYLE zahŕňa vysokokvalitné brzdové kotúče a doštičky , filtre a spojkové kotúče. Spoločnosť je známa predovšetkým predajom komponentov pružiacich systémov , ako sú: tiahla, vahadlá, tlmiče, púzdra, ložiská, tiahla stabilizátora.

Za zmienku stojí produktový rad Meyle-HD , ktorý ponúka oproti originálom vylepšené a zosilnené diely . Pri ich návrhu a výrobe je kladený hlavný dôraz na dlhodobú odolnosť. Výrobca poskytuje na tieto diely 4-ročnú záruku namiesto štandardnej dvojročnej záruky, ktorú ponúkajú iné značky.

Špecialisti v špecifickej oblasti

Vyššie uvedených 5 značiek ponúka množstvo rôznych komponentov pre autá. Sú však firmy, ktoré sa špecializujú na výrobu konkrétnej kategórie.
  • Spoločnosť Contitech patrí do koncernu Continental známeho najmä výrobou kvalitných pneumatík. Zameriavame sa na autodiely. Spoločnosť ponúka zákazníkom predovšetkým rozvodové sady , t.j. remene, napínacie a vodiace kladky a vodné čerpadlá. Pri kúpe ozubeného remeňa Contitech/Continental si môžete byť istí, že diely sú tej najvyššej kvality a nemusíte sa báť, že sa remeň náhle zlomí alebo vytečie čerpadlo.
 
  • Mann-Hummel vyrába iba filtre pre automobily. Medzi produktmi nájdeme všetko možné: vzduchový filter, palivový filter, olejový filter a kabínový filter . Ako jedna z prvých predstavila kabínové vzduchové filtre s biofunkčnou vrstvou, ktorá poskytuje vyššiu ochranu proti alergénom, plesniam a jemnému prachu. Nemecká spoločnosť v súčasnosti vlastní lacnú značku WIX-filters a donedávna aj poľskú spoločnosť vyrábajúcu filtre - Filtron .
 
  • Lemforder je jedným z najznámejších a najuznávanejších výrobcov komponentov zavesenia kolies používaných v osobných a úžitkových vozidlách. O kvalite produktov svedčí fakt, že ich nájdeme v niektorých modeloch nemeckých prémiových výrobcov automobilov: Mercedes, Audi a BMW.
 
  • Lídri vo výrobe tých najlepších spojok, prítlačných tanierov, jednohmotových a dvojhmotových zotrvačníkov vedú tri spoločnosti Luk a Sachs, ako aj už spomínané Valeo. Tieto spoločnosti sú natoľko špecializované na výrobu týchto dielov, že väčšina áut dostupných na trhu opúšťa továreň vybavená spojkami od jedného z vyššie uvedených výrobcov.
 
  • Diely brzdového systému vyrába mnoho firiem, no najkvalitnejšie brzdové doštičky a kotúče je možné zohnať od viacerých značiek. Patria sem Zimmermann , TRW , Brembo , ATE .